Voor welke bedrijven?

Met bijna 25 jaar ervaring mag u van mij verwachten dat ik de lat voor wat betreft inzet en kwaliteit, hoog leg. 

 

Binnen mijn praktijk houd ik me vooral bezig met:

  • familiebedrijven
  • zakelijke dienstverleners
  • starters

Familiebedrijven: Ze vormen ‘de kurk waar onze economie op drijft’. ‘Ik ben vertrouwd met hun cultuur en weet dat je activiteiten pragmatisch moet insteken (governance is bijvoorbeeld prima, maar wel binnen de grenzen die het bedrijf daaraan stelt), dat je een langetermijnvisie moet hebben, dat het draait om een sterke band met de organisatie, en dat instrumenten vooral sterk ingekleurd moeten worden naar de eigen cultuur. ‘

 

Zakelijke dienstverleners: 'Hoe vinden we onze klanten? Wat betekent ‘leverage’ en ‘declarabiliteit’ nu werkelijk? Hoe binden en boeien we onze medewerkers? Het zijn enkele vragen die niet zelden binnen dit soort organisaties spelen. Niet alleen door mijn ervaring in het oprichten en managen van adviesbureaus, maar ook door mijn huidige activiteiten als adviseur van onder meer accountantskantoren, farmaceutische dienstverleners en organisatieadviesbureaus, weet ik welke vragen er spelen binnen de zakelijke dienstverleners. En belangrijker, hoe je ze adequaat beantwoordt.

 

Starters: Als persoonlijke businesscoach begeleid ik starters – handig de valkuilen vermijdend – naar een vliegende start van hun bedrijf. Als een ‘invisible hand’ en met aangepaste tarieven.